Jump to content

Recommended Posts

Ok guys I put brand new leds all the way around my boat and everything has been working good for the last few weeks. My back middle lights were not led. So I finally decided to put led in there for those also. Well they hook up exactly like the non led lights that were working fine. So hook up the leds and nothing. So unhook them and re hook em up and still nothing. I dont get how I can have working lights exactly same hook up. Then throw in new and nothin lil. Any ideas. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try reversing the polarity.  Incandescent bulbs work either way, LED's must have the proper polarity, and that may be reversed from what you have. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so how do I do that? Take the ground and hook to brown then hook brown coming off the light to trailer?

17 minutes ago, Way2slow said:

Try reversing the polarity.  Incandescent bulbs work either way, LED's must have the proper polarity, and that may be reversed from what you have. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, just switch the two wires connecting them.  It's not going to harm them.  I just received some LED 1157 bulbs that the polarity was reversed in, plugged them in and no workee, swapped the positive and negative wires to light sockets, worked fine. 

May not be your problem, but I would think it is, since you say the other lights were working when you took them out.

Might also make sure the paint in not insulating the ground wire, scrape the paint off to bare metal.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Way2slow said:

Yep, just switch the two wires connecting them.  It's not going to harm them.  I just received some LED 1157 bulbs that the polarity was reversed in, plugged them in and no workee, swapped the positive and negative wires to light sockets, worked fine. 

May not be your problem, but I would think it is, since you say the other lights were working when you took them out.

Might also make sure the paint in not insulating the ground wire, scrape the paint off to bare metal.

Thanks I'll try that. I was gonna scrape paint too. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

take it to a car stereo place, have them do it right. don't go to a uhaul or somewhere like that. take it to a car stereo place and have them do it right. trust me on this one, i didn't have trailer lights for 3 years and i can change my impellor on my outboard and put it back together in less than hour. take it to car stereo place, dont try and diagnose it or fix it yourself , unless you enjoy laying in nasty pavement cursing the sky

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have to take it somewhere I would go to a trailer shop that sells trailers installs hitches and does wiring. They will know more about how to get them working since they deal with this on a daily basis.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    bass fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing rods

    fishing rods


    fishing rods

    fishing reels

    bass fish

    fishing poles

    Truck Caps

    fishing reels
    fishing reels

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×