Jump to content
pauldconyers

Probably a rookie question...

Recommended Posts

I have a brand new bc SLX reel and took it out on the boat today. First 20 casts or so it was fine. Now when I reel the eyelet is going left and right but the spool is not moving and taking up line. What gives?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the drag turned all the way off?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had FC on. So I was ticked and set it down. Got back to the dock and picked it up cussing it out and it was working perfectly. I don't understand but I tried for at least 90 seconds to reel it and the handles spun around normally and the eyelet went left and right like normal but the reel refused to take up line. Weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, pauldconyers said:

Had FC on. So I was ticked and set it down. Got back to the dock and picked it up cussing it out and it was working perfectly. I don't understand but I tried for at least 90 seconds to reel it and the handles spun around normally and the eyelet went left and right like normal but the reel refused to take up line. Weird.

Since the drag was at 95% (might want to try 96%) and not using braid, and it worked perfectly after the fact, I'm gonna go with base of thumb resting on release bar.

 

Nope, can't be that, just tried it with one. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Send back to shimano for warranty. The reel is brand new and if you sure you have not loosen drag star by any mean, then must be internal which can be main gear not seated properly or pinion gear and main gear misalignment. It might be an easy fix for someone but if you are not sure about open up the reel then warranty is the way to go.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree it sounds like a loose drag.

 

However, I also noticed on my Antares A that there was a half-detent position on the thumb bar that caused this same condition.  Spinning the handle didn't release the thumb bar, but the gears weren't engaged to the spool either.  Was very strange.  Maybe the SLX has a similar failure mode

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gilkeybr said:

I agree it sounds like a loose drag.

 

However, I also noticed on my Antares A that there was a half-detent position on the thumb bar that caused this same condition.  Spinning the handle didn't release the thumb bar, but the gears weren't engaged to the spool either.  Was very strange.  Maybe the SLX has a similar failure mode

It happen sometime when thump bar doesn’t full engage normally when you spin handle while thumb on thumb bar press it down. But this can fix easily with thumb bar press and spin handle again. It happens to me a couple times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing poles

    fishing

    fishing poles

    fishing poles

    fishing reels

    fishing

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×
×
  • Create New...