Jump to content
Sign in to follow this  
Bass Dude

Hds 7 Gen 2--Downscan ??

Recommended Posts

I seem to be getting a lot of interference or noise on the downscan from about 0-15 feet of water.  All the settings I see are for the Sonar, not the downscan.  Anyone know how to get rid of this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please post a screenshot of the interference and a pic of your LSS transducer mount.  Your problem could be electrical interference, surface clutter, or beam kickback related to your ducer mount, but can't help further without pics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does water clarity have anything to do with the quality of the image?  The wind was blowing and the water was dingy.  I'll get you a screen shot and a pic of the 'ducer when I can.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the "interference" with the trolling motor on or off?

 

Yes wind and current can stir things up and cause the sonar pic to look speckles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had alot of surface clutter on my unit as well until I played with the sensitivity.  I have it set at 50 (may be a little higher, can't remember) but it was at 80.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing reels

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×