Jump to content
Luna2406

Lowrance connection issue

Recommended Posts

So I have a Lowrance unit on my kayak, and I recently Haven't been able to fully connect/turn the cable to the unit. So the prongs go in but then the piece that turns and locks it in place isn't turning and locking down all the way. Any tips to fix this? Should I not be out in the rain while this is happening? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My prongs got bent and it took me like 2 days to finally get it connected again; now I just leave it hooked up at all times because I'm not chancing it again.  I've got the Elite 5 and the 5 prong system is pretty crappy if you ask me.

Are you sure the prong is fully inserted before you start to screw it in?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bassh8er I believe it is i push it in as far as it goes, and the little red washer thats on the female end is flush with the male end. Its the piece of the female side that spins that doesn't want to go in all the way. My unit still works just fine so I'm assuming all the prongs are connecting right. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

They can be tough. Take a small piece of cloth and wet it with a thicker oil then wipe the outside of the male "threads". 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    bass fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing rods

    fishing rods


    fishing rods

    fishing reels
    fishing gear

    Truck Caps

    fishing reels
    fishing reels

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×