Jump to content
kjfishman

50 HP Mercury voltage reg issue

Recommended Posts

Had not started boat in a couple months.  Hooked the muffs to it and fired it up. Cranked quite a bit before it started and let it run a few minutes..  Then I  pulled the cowl off and saw wiffs of smoke! Found the yellow wires from the voltage regulator were melting. Followed the wires and the only place they were melting was near the voltage regulator.

 

Priced voltage regulators online range from $39 to $150 for OEM. Are the cheap ones a waste of money?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, but I don't know enough about those black motors to help.  To over heat a regulator like, I would be very suspicious of the cranking battery and also might want to look at the stator's charging coils.  Also, make sure it is the regulator,  Mercury was good about not even putting regulators on their smaller motors.  Especially the older ones.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing poles

    fishing reels

    fishing reels

    fishing reels

    fishing

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×
×
  • Create New...