Jump to content
Keiran Beam

Helix 5 having hard time

Recommended Posts

So I have a helix 5 I just put in and every time I make a run across the lake I'll obviously slow down to sonar a spot and it has a hard time getting a reading of the bottom. It just says it 1.1ft and after waiting for like a minute or two it finally gets a reading 

 

anyone know what my problem is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

my bow mount helix 7 does that if I don't shut it off when storing the trolling motor. (I leave it turned on all the time.)

when the trolling motor is stored it reads 1 ft. and when redeploying the motor it takes a little while to start reading. 

your transducer is probably coming out of the water when on plane. 

A Cabelas rep.told me it was probably air bubbles on the transducer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Weedwhacker said:

my bow mount helix 7 does that if I don't shut it off when storing the trolling motor. (I leave it turned on all the time.)

when the trolling motor is stored it reads 1 ft. and when redeploying the motor it takes a little while to start reading. 

your transducer is probably coming out of the water when on plane. 

A Cabelas rep.told me it was probably air bubbles on the transducer.

 

That make a lot of sense, thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    bass fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing rods

    fishing rods


    fishing rods

    fishing reels

    bass fish

    fishing poles

    Truck Caps

    fishing reels
    fishing reels

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×