Jump to content
Sign in to follow this  
jimmieO

Big Problem or Quick Fix????

Recommended Posts

I just bought a used Daiwa exceler on ebay, and it feels pretty good for the most part...casts long and smooth..

My problem though is that after the cast, when I go to engage the spool....30% of the time, it doesn't engage until after a couple turns on the handle.

Are these serious gear issues?? Do I need to try to get my money back..what do you guys think? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would just look to see if it has too much grease in it.  That's what it sounds like.  If it's new, I'd say get your money back, though.  You shouldn't have to mess with it if it's brand new.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It sounds like you have a problem with your clutch trip plate. Could be a spring issue on the plate not keeping tension or too much grease as Salamander said. Hard to say without seeing the reel, just taking a few guesses.

If you had serious gear issues you would know it the moment the handle was turned. It would not be smooth at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    bass fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing rods

    fishing rods


    fishing rods

    fishing reels
    fishing gear

    Truck Caps

    fishing reels
    fishing reels

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×