Jump to content
Sign in to follow this  
Bluebasser86

Minn Kota 330D onboard charger

Recommended Posts

Recently, when I plug my charger in, 2 of the 3 banks switch to "check connection". I changed the fuses hoping it would be something easy like that but no luck. Other than the obvious cleaning the connections, any other ideas what I might try to fix the issue? I thought about getting new fuse holders and seeing if that helped as well. Not sure what the life expectancy is on these things, but I'm assuming it was put on the boat when the boat was new, so it's not even 5 years old. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clean all connections good.

Swap each bank one at a time to the battery that does work and try it each time to see if they recognized it.  I have a 330D in one boat and last year, an new battery went belly up and it was doing that.  Two week old group 31 battery, put my Megtronic's tester on it and it was showing 4.3 volts and 23 CA.  Charger was seeing it as an open circuit.  Since that was only the second time those batteries had been charged, I just swapped out that one for a new one and it has been working fine since.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • fishing

    bass fishing

    fishing forum

    fishing rods

    fishing rods

    fishing rods


    fishing rods

    fishing reels
    fishing gear

    Truck Caps

    fishing reels
    fishing reels

    fishing

    bass fish

    fish for bass
    fish

×